maandag 14 juli 2008

Les Lacs de L 'Eau d'Heure Weekend 20,21 en 22 juni

Weekendje weg naar Les Lacs de L 'Eau d'Heure aan het randje van de belgische ardennen tegen Frankrijk aan in de buurt van Charleroi en Walcourt. Op z'n Landalgreenpark met mooie bungalows etc... Genoeg te fotograferen rond het stuwmeer.. Mooie moutantbike route om het meer gefiets waar je verschillende landschappen tegenkomt. Dit gebied is een echte aanrader.

Stuwdam van Lac de la Plate Taille, er wordt daar genoeg schone energie opgewekt. Ook kunnen de abseilers hun gang gaan en onderaan heb je ook een spectaculaire quadbaan.

Achterkant van stuwdam, behoorlijk klimmetje om weer naar boven te gaan. Indrukwekend uitzicht, het meer erachter wordt gebruikt door speedboten en waterskiers en jetskieres. Helaas kon ik geen mooie actiefoto maken van een jetski, of waterski achter een speedboou met een moter van meer dan honderd pk.

Zijkant Stuwdam, daar waren een aantal mensen aan het abseilen. Alvast aan het oefenene voor hun bergsport vakantie. Ook mooie wandeltochten zijn uitgezet om het meer heen.

Ondergaande zon mooi spiegelend in het water.

Overzicht meer Lac de la Plate Taille blauwe lucht met witte wolkjes waar af en toe een paruchutist voorbij schoot. Volgens mij was er een vliegschool en paruchutisten school in de buurt. Ook kwam er regelmatig een helikopter langs gevlogen.

Naaktslak laat een slijmspoor achter, waar is zijn huisje gebleven. Moest regelmatig met mijn ATB uitwijken om ze niet plat te rijden.

Wilde bloemen in de natuur, o.a. klaprozen. Zo mooi kan de natuur zijn.

Dinant echt belgisch plaatsje in de Ardennen. Helaas te weinig tijd om met kabelbaan naar boven te gaan.

Dinant , grote kerk met op de achtergrond stuk rots met een kasteel, vesting erop.

Foto gemaakt tijdens de pauze van kwartfinale EK 2008 Rusland - Nederland. Toch nog iets moois die avond.

Geen opmerkingen: