zondag 29 juli 2007

Tilburgse Kermis 25-07-2007

Deze week waren er in Nederland grote evenementen zoals, in Rotterdam de Zomercarnaval, De Zwarte Cross van Jovink en de voederbietels. Grootste evenement was de Tilburgse Kermis. Meer dan een miljoen mensen gaan er ieder jaar na toe, tijd dus om ook eens te kijken. Draaimolens, botsauto´s, biertenten, muziek, kortom het is Kermis in Tilburg.
Dit is nog eens een zweefmolen, je moet geen hoogtevrees hebben.
Dit is hoogste verplaatsbare reuzenrad van Europa.
Wafels, op de foto heel aantrekkelijk uit, aleen in het echt niet echt lekker.
Dit is een kerk in Breda, hoe die heet weet ik niet. Vind het wel van een mooi laag standpunt genomen.

donderdag 26 juli 2007

Canon Ixus 75 Blijdorp Rotterdam

Hier nog twee foto's gemaakt door mijn moeder vorige week genomen in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Vandaag weer in het nieuws in verband met een grote brand van de zonnepanelen op het dak van het Oceanium, gelukkig hebben de dieren het overleefd. Na de gorolilla Bogito was dit de tweede keer dat Blijdorp groot in het nieuws is.

Deze foto is gemaakt met een Canon Ixus 75. Foto heb ik iets bewerkt met Paint Shop Pro 11

Hier heb ik de rode ogen vervangen, is volgens mij aardig gelukt. Deze tijger kan je heel dichtbij bekijken zit alleen een glasplaat tussen. Natuurlijk weer moeilijk om te fotograferen door het glas heen. Deze Canon camera had daar geen moeite mee.

maandag 23 juli 2007

Tussenstand Olympus SP-550uz 18 x Zoom


Ik heb nu mijn digitale compact camera Olympus SP-550uz 18 x zoom een aantal maanden in bezit en over het algemeen voldoet het aan mijn verwachtingen. Helaas kan je er niet altijd vanuitgaan dat alle foto's lukken. Blauwe lucht zijn de ideale omstandigheden voor deze camera. De combinatie 28 mm groothoeklens en 18x zoom maken deze camera allround. Een spielgelrefelxcamera zijn er meer mogelijkheden en betere foto's, maar nadeel is dat je altijd met een grote camera en diverse lenzen mee moet nemen.

Nadelen van deze camera vind ik dat je veel licht nodig hebt om te fotograferen, actie foto's zijn vaak onscherp. DE autofocus is ook niet echt snel van de camera. Door veel uit te proberen leer ik deze Olympus camera wel te ontdekken. Beheersen doe ik deze camera nog lang niet, er is nog genoeg mogelijkheden om uitdeze camera te halen. Vooraal de manuele standen diafragma , sluitertijden etc.. kan ik nog alle kanten op.

Ik hoop dat de ontwikkelingen bij andere fabrikanten zoals Canon, Panasonic (Lumix) , Sony, Pentax, Fuij etc.. niet stil staan. Hoop dat er op termijn een soort ideale camera uitkomt die de tekortkomingen van deze camera compenseert.

Veel foto's moet ik nog verbeteren met Paint Shop Pro XI, waarschijnlijk door de beeldstabilisator zijn de foto vaak met ruis. Met PsP XI kan je veel aan de foto's verbeteren.

Ik doe altijd maar wat, ik ben niet een echte fotograaf. Mijn inspiratie haal ik uit krantenfoto's (Telegraaf, Volkskrant, Parool, AD) Of uit tijdschrijften (Panorama, de nieuwe Revu). Vind het leuk om vooral veel foto's te maken en te experimenteren, van de 100 foto's zit er altijd wel een mooie tussen. Ook dierentuinen zoals Artis in Amsterdam, Blijdorp in Rotterdam kan je mooie foto's maken. Zowel hollandse landschappen en macro foto's achter in mijn tuin. Wat ik altijd een uitdaging vind is om een soort verhaal te vertellen in de foto.

Op mijn verlanglijstje staat nog een aantal onderwerpen om te fotograferen. Een mooie onweersbui, windhoos. Potretfoto's, skyline van Amsterdam en Rotterdam. Op het dak van Nemo, oude binnenstad Amsterdam. Ultime Lente, zomer, herfst en winter foto.

Genoeg dus, ieder jaar laat ik een fotoalbum printen met de beste foto's van dat jaar. Het lijkt mij leuk om de beste foto op canvas te laten printen mooi voor in de huiskamer.

Uitgefotografeerd ben ik dus lang niet, als je foto's wil gebruiken als walpaper voor op je desktop dan is dat geen probleem.

vrijdag 20 juli 2007

Diergaarde Blijdorp Rotterdam 19-07-2007

Dagje in de dierentuin in Rotterdam geweest, altijd leuk om mooie foto's te maken fotomodellen genoeg.
Zebra, de strepen zijn nodig om in kudde's als een geheel te zien zodat de zwakkere zebra's beschermd worden tegen leeuwen, tijgers panters en jaquars etc...
Pelikaan, apparte lichtval.
Geen idee wat voor vogel dit is maar het is wel een lelijke. Ze zijn ook langs de spoorbaan die dwars door Blijdorp heengaat geplaatst.

Zeemeeuw heeft ontdekt dat er rond Diergaarde Blijdorp in Rotterdam altijd wat lekkers is te eten. Mooie scherpe foto.

Deze mijnheer de uil weigerde om recht in de camera te kijken wat de foto mooier had gemaakt. Jammer, uilen zijn heel mooie vogels om te fotograferen. De plant op de achtergrond geeft een mooi effect.

Altijd leuk om te zien hoe nieuwsgierig een struisvogel kijkt. Je kop in het zand steken, heb ik helaas niet mogen zien. Ze voelen zich waarschijnlijk op hun gemak.
Weer is wat anders dan een tuinslang. Ik heb deze liever niet in mijn tuin.
Hagedis is geconcentreerd aan het kijken.
Knabbel en Babbel, chip and dale.
Leuke beestjes zogenaamde prairiehonden. Deze beestjes zijn niet echt bang voor mensen, je kan vrij dichtbij komen.
Grappig gezicht toch.
Zijn familie van knabbel en babbel, behoren tot de eekhoornachtige.
Somige dieren weken meeteen sympathie op, bij een rat bijvoorbeeld heb je dat niet.
Hier de hele familie Babbel aan het lunchen.
Rug tegen rug aan het genieten van een worteltje, ze hebben dus geen bril nodig.
Steve Irwin de crocodile hunter uit Australie had de pech een groter exemplaar van deze pijlstaartrog tegen te komen. Normaal is dat niet dodelijk maar Steven Irwin had de pech dat de staart recht in zijn hart ging.
Ollifant met kleine oren, oorspronkelijk uit Azie.

Deze leeuwin poseert als een next top model . mooie foto mooie achtergrond.
Nog een keertje lekke lui op een een boomstam.
Wie kijkt nou naar wie vraag je je wel eens af in de dierentuin.
Krokodil wacht geduldig op een hapje.
Moeder en dochter kameel.
Hagedis, lekker dichtbij toch gelukt om foto te maken achter glas.
Flamengo´s
Geen idee wat voor dier dit is.
Hier de beroemde Bokito die als een soort Charles Bronson in Death Wish wraak nam op een vrouw die hem tot het uiterste treiterde. In Blijdorp zijn ze behoorlijk aan het verbouwen zodat hij binnenkort weer naar buiten kan. Hier zit hij eenzaam opgesloten. Het is beschamend om te zien hoe mensen dit dierenleed als entertainment zien. Ik denk dat de actie van Bokito Blijdorp een hoop goed heeft gedaan, het trekt een hoop extrat publiek.

maandag 16 juli 2007

Zonsopgang Twiske 16-07-2007


Wat doe je als je vakantie hebt, dan ga je vroeg je bed uit om een zonsopgang te fotograferen. 5 uur in de ochtend was ik in het Twiske de nieuwe zon aan het opwachten.

In de ochtend staat er geen wind waardoor het water een spiegel wordt wat een mooi effect geeft.

Vogeltjes doe het altijd goed met achtergrond zon.

Panorama niet helemaal gelukt.

Close to the sun,

Panorama van meer in het Twiske

Sunrise 2007

Daar is ie dan de zon voor vandaag 16 juli 2007, in Australie mochten ze hem al zien.
Panorama van een zon die er aankomt.

Ochtend nevel die ik altijd op een afstand zie als ik sóchtends in de file sta voor de coentunnel.

Ochtendnevel, hollands landschap molentje op de achtergrond

Zonsondergang Twiske 15-07-2007


De beste foto's maak je of vroeg in de ochtend zonsopgang of in de avond zons ondergang.
Hier een zonsondergang in het Twiske.

De wind gaat sávond liggen waardoor het water een spiegel is, geeft een mooi effect.

Een boompje, die het waarschijnlijk niet zolang meer maakt aan de blaadjes te zien.







Tuin 15-07-2007

Om mooie foto's te maken hoef je niet ver weg, onderstaande foto's heb ik in mijn achtertuin gemaakt.


Mooie paarse bloem, ik weet nooit of het onkruid is of niet.

Ziet er ook mooi uit valt ook onder onkruid

Nog even wachten dan kan ik druiven oogsten en mijn eigen wijn maken. Deze druiven worden uiteindelijk blauw. En als je hier wijn van maakt wordt je zelf denk ik ook blauw.