maandag 14 juli 2008

Weekend 27,28 en 29 juni Lacs Heure belgies Ardennen

Nog een keertje een weekendje weg via Amsterdam, Utrecht, Breda, Antwerpen, Brussel , Charleroi naar Cerfontaine Les Lacs d´Heure. In de provincie Wallonie gemeete Froidchapelle.

Wilde Bloemen, maakt niet uit waar je bent er is altijd wat te fotograferen Deze bloemen staan op een soort zandhoop.

Genoeg wind om te windsurfen of kitesurfen op dit stuwmeer. Je kan trouwens ook prima op karpers vissen. Er zijn vissers dag en nacht bezig met tentjes, lokaas, bootjes om de ulitime karper te vangen. Duikers zijn er ook genoeg te vinden, dit meer staat ook bekend om het duiken en het heldere onderwaterlandschap.

Ook zeilwedstrijden hier met een laser. Het meer is groot genoeg voor een Catamaran.


Namen of Namur is de hoofdstad van Wallonie. Je verwacht in de Ardennen niet z'n bruisende stad inclusief de Hema, Blokker, C & A etc.... De Maas en de samber komen hier bijelkaar. De citadel is de belangrijkste atractie van deze ardenner stad. 100 meter op een rots vind je deze burcht.

Stwudam een panorama foto

Zwarte Raaf , we zijn gewaarschuwd voor onheil vandaar dat deze raaf op een SOS bord staat.

Een macro opname van een zwarte tor, eet smakelijk.

Mooie foto door kleuren van een bij, wesp geel en groen


Landschapsfoto van graanveld met witte wolken blauwe lucht, geen plek voor mensen met hooikoorts

Wilde bloemen o.a. klaprozen

Dam van af het midden gezien, op de achtergrond een meer waar speedbootracen is toegestaan . Waterskien in de ardennen wie had dat ooit gedacht.

Foto in de nacht.

Namur typisch belgische brug over de Maas en Samber.

Lekker aan het abseilen en bergbeklimmen. Voor avontuur en activiteieten moet je in de echte ardennen zijn.

Mooie atb route, pad tussen de bomen mooie afdaling. Een goede basis conditie is wel raadzaam.

Lekkere kip sateh op de BBQ

Pimp my ride, hier een funcar in hollandse kleur Oranje.

Les Lacs de L 'Eau d'Heure Weekend 20,21 en 22 juni

Weekendje weg naar Les Lacs de L 'Eau d'Heure aan het randje van de belgische ardennen tegen Frankrijk aan in de buurt van Charleroi en Walcourt. Op z'n Landalgreenpark met mooie bungalows etc... Genoeg te fotograferen rond het stuwmeer.. Mooie moutantbike route om het meer gefiets waar je verschillende landschappen tegenkomt. Dit gebied is een echte aanrader.

Stuwdam van Lac de la Plate Taille, er wordt daar genoeg schone energie opgewekt. Ook kunnen de abseilers hun gang gaan en onderaan heb je ook een spectaculaire quadbaan.

Achterkant van stuwdam, behoorlijk klimmetje om weer naar boven te gaan. Indrukwekend uitzicht, het meer erachter wordt gebruikt door speedboten en waterskiers en jetskieres. Helaas kon ik geen mooie actiefoto maken van een jetski, of waterski achter een speedboou met een moter van meer dan honderd pk.

Zijkant Stuwdam, daar waren een aantal mensen aan het abseilen. Alvast aan het oefenene voor hun bergsport vakantie. Ook mooie wandeltochten zijn uitgezet om het meer heen.

Ondergaande zon mooi spiegelend in het water.

Overzicht meer Lac de la Plate Taille blauwe lucht met witte wolkjes waar af en toe een paruchutist voorbij schoot. Volgens mij was er een vliegschool en paruchutisten school in de buurt. Ook kwam er regelmatig een helikopter langs gevlogen.

Naaktslak laat een slijmspoor achter, waar is zijn huisje gebleven. Moest regelmatig met mijn ATB uitwijken om ze niet plat te rijden.

Wilde bloemen in de natuur, o.a. klaprozen. Zo mooi kan de natuur zijn.

Dinant echt belgisch plaatsje in de Ardennen. Helaas te weinig tijd om met kabelbaan naar boven te gaan.

Dinant , grote kerk met op de achtergrond stuk rots met een kasteel, vesting erop.

Foto gemaakt tijdens de pauze van kwartfinale EK 2008 Rusland - Nederland. Toch nog iets moois die avond.

zondag 13 juli 2008

Zondag 15 Juni Polder Den Ilp


Panorama van koeien, deze zomer wil ik een echt hollands plaatje maken, grazende koeien langs een slotje spiegelend in het water. Weet niet of het gaat lukken dit was de eerste foto in de polder tussen Den Ilp, Ilpendam Amsterdam Noord en het Twiske. Foto heb ik iets opgepimped met paintshoppro. Opde achtergrond weg Volendam Purmeren en Amsterdan Noord ring a10 .

Wuifend graan doet het goed met een mooie lichtval, zo zie je maar weer er is altijd wel wat om op de foto te nemen en soms kan dat verassend goed uitpakken.