zondag 30 december 2007

Mist 23-12-2007

Ondergaande winterzon met mist en dooi moet toch mooie plaatjes geven. Helaas trekt mijn camera niet alle foto's veel ruis in het beeld. Vooral als ik inzoom. Deze konderziektes van deze digitale camera Olympus sp 550 UZ zijn als het goed is verholpen in de opvolger de SP-560 uz. Helaas heb ik daar niks aan.

Hier ondergaande winterzon met riet, lijkt of het in de brand staat. Mist op achtergrond.

Jammer dat het ijs nog niet sterk genoeg was om te schaatsen, maar toch mooi winterplaatje van deze molen in Het Twiske.

Panaoram foto van een mistbank, combinatie ondergaande zon, ijs wat aan het smelten is geeft deze mistbanken. Panorama foto van gemaakt.
Hier van een andere postitie gefotografeerd, is wel mooi. Moet een keer photoshop gaan leren, om een mooi schilderij te laten drukken op canvas.
Dit zijn denk ik een van de laatste foto's die ik in 2007 heb gemaakt, probeer van oudejaarsnachjt nog een paar mooie foto's te maken. Heb een hoop mooie plaatjes geschoten in 2007, hoop het in 2008 te verbeteren. Eind januarie begint algoed met onze vakantie op Kaapverdische eilanden. De foto's die ik daar maak kan je zien op: http://www.ronaldvandermeer.com/

woensdag 26 december 2007

Winter Plaatje 22-12-2007

Zaterdagochtend 22 december was een perfecte dag om de winterfoto te maken van 2007. Ik was op de weg naar Eindhoven met de trein en moest noodgedwogen foto's maken vanuit de trein. Het heeft wel een paar mooie plaatjes opgeleverd, maar helaas buiten in de vrij natuur was het mooier geweest. Ik heb de foto's nog wat bewerkt, spiegeling van het treinraam eruit gehaald. Kleuren iets opgekrikt.

Mooi plaatje lijkt me.

Ha den schilderij kunnen zijn, maar helaas niet zo scherp door trein raam heen.

Zelfde verhaal.
Schaatsers op de achtergrond, mooi gezicht.
Geen idee welke revier dit is ergens tussen Utrecht en Eindhoven in , kan ook Den Bosch zijn.
Nog een mooi plaatje, heb niet het idee dat ik die dag de enige was die stond te fotograferen.
Mooie lichtval ook, iest roze zit er in.
Hier prachtige boom in de rijp, de lelijke elektrischetijdsmast weg gehaalt met corel paint shop pro nummer 12. Een echte winterfoto, jammer dat de winters tegenwordig maar een paar dagen duren.

dinsdag 25 december 2007

Surfstrand 09-12-2007

Hier een panorama foto gemaakt met het programma autostich van het surfstrandje in het Twiske aan de Oostzaanse kant. Was al een beetje schemerig.