zondag 30 september 2007

De Valk en de Paddestoel Zondag 30-09-2007


Op jacht naar de herfstfoto van 2007, vliegenzwam (op een rode paddestoel , rood met witte stippen, zat kabouter prikkebeen, heen en weer te wippen), kwam ik een valkenier tegen.

Het koste wat moeite van de valkenier om deze valk, genaamd tinus te lokken, uiteindelijk lukte dat. Tinus kreeg een duif te eten van deze valkenier. Ik had wat moeite met scherstellen, uiteindelijk is deze fotó het best gelukt. Mooie groene achtergrond, (onscherp gras).

Mooie front foto, maar net niet scherp genoeg.

Jammer dat deze valk er niet helmaal op staat.

Dit is hem dan helemaal. Op de achtergrond het bezoekerscentrum van het Twiske, leuk om daar een keertje langs te gaan. Er zijn daar ook bijenkorfen, en een Imker die alles over zijn hobby wil vertellen.

Genoeg te eten voor deze valk in het Twiske, anders kan deze valkenier een keertje naar de dam gaan in Amsterdam. Genoeg duiven.

Belichting is niet helemaal goed, had ook mooi geweest als de valk er totaal op stond. Ik ga verder opzoek naar de Herfstfoto van 2007.

maandag 24 september 2007

Dam tot Dam loop 2007 zondag 23-09-2007


Even wat sportfoto's uitproberen. Deze dag is ideaal om mooie foto's te maken, strak blaauwe hemel.

Mooi met de scherptediepte.
De dames doen hun best om de finisch te halen van de dam tot dam loop 2007

De Tuin Zaterdag 22-09-2007


Dikke vette spin in mijn achtertuin. Ik weet niet waar ze vandaan komen, maar dit jaar zijn er heel veel spinnen. Als je een macro opname maakt van z'n spin, ziet het er monsterachtig uit. Kan zo in een horrorflim.

Zelde spin maar dan vanuit een ander hoek.

Deze bij neem ik ook meteen even mee, is nog wat honing aan het scoren. Binnnkort is het echt herfst en dan is het over voor deze bij, dan begint zijn grote wintervakantie.

woensdag 19 september 2007

Wijk aan Zee 16-09-2007


Windkracht 6, zondagmiddag met een lekker zonnetje perfecte dag voor de watersport. De dagelijkse file van de Coentunnel is verplaatst naar de weg bestemming noord pier Wijk aan Zee. Ik viel meteen in de prijzen, in aantocht de clipper de Amsterdam. Mooi fotomoment.

Deze meeuwen waren ook aan het genieten van deze heerlijke dag in het nazomer zonnetje. Wachten op de gure herfst die voor de deur staat.

Allebei kijken ze uit naar een heerlijk zeevruchtje.

Echte orginele zeemeeuw.

OP de achtergrond een brekende golf, mooi contrast.

Met mijn camera is het heel moeilijk om een vliegende vogel te fotograferen. Voor dat ik de camera op scherp heb is de vogel alweer gevlogen. Misschien is het tijd voor een spiegelreflex camera. Een statief zou ook geen overbodige luxe zijn.
De golfsurfers zijn aan het wachten op de perfect wave, en de kitesurfers op de perfecte windvlaag. Ook zitten er nog wat verdwaalde windsurfers tussen.
Panoramafoto gemaakt, jammer dat deze wat onscherp wordt.
Mooie foto, aardig scherp en boordevol actie. Kan natuurlijk altijd mooier.
Hawaii ziet er toch wat beter uit dan deze noordzee surfer. De surfers liggen dichtbij de noordpier in Wijk aan Zee (zuidpier in IJmuiden) te wachten op de ideale golf.
Nog een panorama met de noordzee, strand hoogovens en windmolens.
Daar is ie dan de clipper Amsterdam, mooi gezicht. Heeft iets weg van de vliegende hollander.
Tegenlicht, met piratenschip op de achtergrond.

maandag 3 september 2007

Artis 03-09-2007


Zeeleeuw, mooie lichtval op zijn kop.

Vandaag dagje Artis geweest in Amsterdam, tweede keer dit jaar en voor de derde keer naar een dierentuin (Diergaarde Blijdorp Rotterdam die van Bokito). Dierentuin staat garant voor mooie foto's, genoeg fotomodellen. Het blijft wel altijd moeilijk om te fotograferen door tralies en glas, hieronder in iedergeval het de oogst foto's van vandaag.

Artis heeft een mooie vlindertuin, de ene vlinder is nog mooier dan de andere. De temperatuur is echter niet te harden. De macrostand kon weer gebruikt worden.

Prachtige vlinder, deze vlindertuin in Artis is een echte aanrader.

Deze vlinder bleef speciaal even voor mij wachten. Het is jammer dat het me niet lukt om vleigende vlinders te fotograferen, maar je kan niet alles hebben.

In aquarium is altijd moeilijk om een fot te maken, vaak te doenker en spiegeling van het gals. Dit is de enige die gelukt is. Je zou deze vis maar aan je haak hebben hangen.

De reigers in Artis zijn zo gewend aan mensen dat ze niet meteen wegvliegen. Mooi voor mij om een foto te maken.

Ondanks de tralies toch gelukt om een foto van deze panter te maken. Zijn lastige beesten om te fotograferen omdat ze zo beweegelijk zijn.

Deze leeuwin is lekker aan het genieten van nazomer zonnetje.

Deze leeuw heeft behoorlijk honger, ze ruiken dat denk ik, was behoorlijk zunuwachtig aan het heen en weer lopen.

Mooie foto van een hagedis ondanks dat deze door het glas is genomen. Z'n foto lukt alleen omdat deze beesten bijna niet bewegen.

Deze foto moest even door de photoshop, was erg korrelig omdat er te weinig licht en door gals heen gefotografeerd moest worden.

Jammer dat deze gorilla met baby zo ver srond.

Hier een foto van een gier uit europa.

Deze volgesl moet je voor uitkijken.

Lekkere snavel.

Dit had een nog beter foto kunnen zijn als de lichtval beter was.


Deze baviaan is lekker aan het snacken.

Als apen hun tanden laten zien dan moet je wegwezen, en vooral niet aankijken. Kijk maar wat er in Rotterdam is gebeurd met Bokito.

Moeder en dochter of vader en zoon, wie zal het zeggen. Het kleine aapje had wel de grootste lol.

zondag 2 september 2007

Bloemetjes en Bijtjes 02-09-2007


Mooie scherpe macro opname, gemaakt in het Twiske tussen de schotse hooglanders. Mooie van deze foto is dat je details ziet die je met het blote oog niet kan zien. Stuifmeel korrels op de rug van deze bij. De natuur zit mooi in elkaar, de bij verspreid de stuifmeel, als beloning krijgen ze honing uit de bloem. Iedereen blij. De Imker is ook blij die kan zijn potjes met honing weer vullen dank zij de bloemetjes en de bijtjes.
Hier een Libelle, die ze je meestals alleen in waterrijke gebieden, polderlandscha etc... Waarom het damesblad Libelle het, geen idee.
Mooie bloem foto van boven genomen, ook in Het Twiske gedeelte Landsmeer naast Amsterdam Noord.
Vaak vind men polders maar saai, als je goed kijkt en oplet valt er altijd wel iets moois te ontdekken om te fotograferen. Zowel panorama's als Macro opnamen of super ingezoomd. De camera die ik daar voor gebruik is de Olympus SP 550, is een alround camera waar het niet nodig is zoals met een spiegelreflex camera voordurend te wisselen met lensen etc.. en de camera is compact genoeg om mee te nemen.

zaterdag 1 september 2007

Rondje Polder 01-09-2007


Vandaag een rondje polder gefiets, altijd geoeg onderwerpen om te fotograferen met mijn digitale compact camera Olympus sp 550 met 18 x zoom en een behoorlijke groothoeklens. Weer een echt hollands weertje met dreiging van een bui, warm en koud wisselen elkaar af. Redelijk windje.

Hier een monument neergetrort vliegtuig in Landsmeer in de tweede wereld oorlog 19 september 1941. Jaren geleden heeft men dit vliegtuig geborgen en ter ere van de bemaning dit monument geplaatst. Regelematig komen hier nog mensen een bloemetje achterlaten.

Hier een foto van een bloemknop vanboven genomen met de scherptediepte geeft een mooi effect.


Panoram van Polder, Den Ilp, Landsmeer op de achtergrond.

Panorama foto. dit fietspad is leuk als je voor de wind hebt, maar als je tegewind hebt......

Komt uit bij een pont in Ilpendam waar je verder kan naar Monickendam.

Echt polderlandschap, een paar eendjes zijn aan het relaxen. Mooie spiegeling in het water.
Macro opname van een vlieg op een Hortensia.
Nog een macro opname van ongeveer 1,5 centimer afstand van een vieze groene vlieg.
Dit is wel de foto van de dag,week, maand. mooie compositie , scherpte diepte, belichting etc...
Macro in de polder genomen, geel en groen vullen elkaar altijd mooi aan. Deze foto komt op de tweede plaats.